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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
14/12/2016 |
Data da última atualização: |
13/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. F.; GARRASTAZU, M. C.; MATTOS, P. P. de. |
Afiliação: |
Mariana Ferraz Oliveira, Doutoranda da UFPR; MARILICE CORDEIRO GARRASTAZU, CNPF; PATRICIA POVOA DE MATTOS, CNPF. |
Título: |
Potencial ambiental de ocorrência de Goupia glabra em Mato Grosso. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 15., 2016, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. |
Páginas: |
p. 73-74. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Palavras-Chave: |
Manejo florestal; OpenModeller. |
Thesagro: |
Cupiúba. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155472/1/Paginas-73-74-de-Doc-295-1418-Completo32.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/08/2019 |
Data da última atualização: |
23/08/2019 |
Autoria: |
TECCHIO, M. A.; SILVA, M. J. R. da; PAIVA, A. P. M.; MOURA, M. F.; TERRA, M. M.; PIRES, E. J. P.; LEONEL, S. |
Afiliação: |
Marco Antonio Tecchio, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura; Marlon Jocimar Rodrigues da Silva, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura; Ana Paula Maia Paiva, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura; Mara Fernandes Moura, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios/Instituto Agronômico/Centro Apta Frutas; Maurilo Monteiro Terra, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios/Instituto Agronômico/Centro Apta Frutas; Erasmo José Paioli Pires, Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios/Instituto Agronômico/Centro Apta Frutas; Sarita Leonel, Universidade Estadual Paulista - UNESP/Faculdade de Ciências Agronômicas/Departamento de Horticultura. |
Título: |
Phenological, physicochemical, and productive characteristics of 'Vênus' grapevine onto rootstocks. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00335, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Características fenológicas, físico-químicas e produtivas da uva 'Vênus' em porta-enxertos. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the phenological characteristics and yield of 'Vênus' grapevine (Vitis labrusca) grafted onto different rootstocks, as well the physicochemical traits of its grapes during the 2013, 2014, and 2015 crop seasons. The evaluated rootstocks were 'IAC 766', 'IAC 572', 'IAC 313' and 'IAC 571-6'. The length of the main phenological stages of the grapevine and its thermal demands were assessed during two growing seasons and expressed as days after pruning and degree-day sum, respectively. Grapevine yield and berry physicochemical characteristics were assessed during three crop seasons. 'Vênus' phenological cycle and thermal demands, as well as the chemical characteristics of its grapes, varied with the climate conditions during the crop seasons. Low temperatures increased the grapevine cycle, and higher rainfall indices caused a decrease in the soluble solids of berries, as well as an increase in their titratable acidity. The 'IAC 766' and 'IAC 571-6' rootstocks promote a greater precocity to 'Venus' grapevines, and 'IAC 572' promotes a higher grapevine yield and better physicochemical characteristics of 'Vênus' grapes. |
Palavras-Chave: |
Degree-days; Estádio fenológico; Graus-dia; Hybrid grapes; Necessidade térmica; Phenological stages; Thermal requirement; Uva híbrida. |
Thesagro: |
Vitis Labrusca. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201192/1/Phenological-physicochemical-and-productive.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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